
Ingrediente:
*pentru 10-12 lipii
- 300g faina
- un praf de sare
- 1 lingurita si jumatate de praf de copt
- 100ml lapte
- 2 linguri de ulei de masline
Mod de preparare:
- se amesteca toate ingredientele : faina + sarea + praful de copt + laptele si uleiul
- amestecati bine si framantati putin aluatul, apoi il lasati 10 minute deoparte (aluatul va fi tare si destul de greu de framantat)
- dupa cele 10 minute, il framantati 2-3 minute si il mai lasati deoparte alte 10 minute (dupa acest timp va fi putin mai moale)
- impartiti aluatul in mai multe "bile", de dimensiunea unui ou de gaina (va ies in jur de 10 bile)
- intindeti fiecare bila pe masa de lucru, intr-un strat foarte, foarte subtire (sa devina transparent)
- puneti aluatul intr-o tigaie antiaderenta si coaceti la foc mediu 2 minute pe o parte si inca 2 minute pe cealalta parte (se observa ca se formeaza niste galme, iar pe cealalta parte se rumeneste frumos)

- faceti asa cu toate lipiile ramase, le scoateti pe toate pe o farfurie si le acoperiti cu un prosop (inca de la prima lipie pe care ati pus-o in farfurie, astfel le va mentine calde si vor fi usor crocante, dar nu tari/betonate)
- separat intr-o farfurie puteti taia sunca, rosii, masline, patrunjel sau alte ingrediente

*prima data cand am facut lipiile, le-am uns cu iaurt si am adaugat intr-o jumatate de lipie ingredientele enumerate mai sus (apoi am mai adaugat un strat de iaurt), am pliat lipia si am mancat (fiind mai crocante, lipia se rupe la jumatate)
*de aceasta data am folosit branzica de casa, peste care am pus aceleasi inrgediente

*mi se par potrivite pentru weekend (pentru ca dureaza putin pregatirea lor) si dupa ce o sa le pregatiti o singura data, sunt sigura ca veti repeta reteta, chiar merita
*pentru ca nu au un gust sarat, se pot manca si la desert cu gem sau dulceata: visine, capsuni, dovleac, prune, etc.
