
Ingrediente:
- 1L apa sau supa de pui (iese mult mai gustoasa cu supa)
- 500g ciuperci champignon
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 1 radacina mica de patrunjel
- 1 cartof
- 3 catei de usturoi
- 150ml smantana
- 1-2 pulpe de pui (optional)
- 2-3 lingurite de sare
- cateva boabe de piper + piper macinat
Mod de preparare:
*am cumparat 5 pulpe de pui (pentru ostropel) pe care le-am fiert intr-un litru si jumatate de apa (+ cartoful, 2 lingurite de sare si boabele de piper)
*dupa ce se fierbe carnea o scoateti separat pe o farfurie si folositi din zeama, la supa de ciuperci
- morcovul, telina si patrunjelul le dati pe razatoare
- ceapa si usturoiul le tocati marunt
- ciupercile le spalati de pamant si le inlaturati coditele (nu le-am folosit la supa, deci au ramas in jur de 400g ciuperci)
- intr-o oala puneti o lingura de unt si 2 linguri de ulei de masline la incins, adaugati apoi legumele de mai sus + 150ml supa/apa si le lasati sa se inmoaie
- dupa ce s-au inmuiat legumele, adaugati ciupercile feliate subtiri si cartoful fiert
- amestecati de cateva ori in oala si adaugati inca 500ml supa/apa (cat sa acopere ciupercile)
- lasati-le sa fiarba, pana se inmoaie ciupercile
- intre timp am curatat si 2 pulpe de pui, si carnea am pus-o in supa
- intr-un bol, amestecati 150ml smantana cu 200ml supa de pui/apa
- compozitia obtinuta turnati-o incet peste ciuperci, in timp ce amestecati cu un tel
- mai lasati sa clocoteasca 10 minute, gustati de sare si piper, apoi opriti supa de ciuperci, dati de pe foc si lasati-o putin sa se raceasca
- dupa ce s-a racit (cat sa nu mai fie clocotita) puneti supa de ciuperci in blender si mixati pana devine crema
- se serveste fierbinte cu putin piper presarat deasupra, cu patrunjel si crutoane de paine
Sa aveti pofta!


