flower

Mancare de porc cu ciuperci

Este o mancarica din carne de porc si ciuperci, care aduce la gust cu tocanita, doar ca ii lipseste ceapa. Se pregateste destul de repede si din cantitatile insirate mai jos, va ies in jur de 3 portii medii. Servita cu un orez fiert, merge de minune.

Mancare de porc cu ciuperci - ingrediente:

- 500g carne de porc (am folosit pulpa)
- 350g ciuperci champignon proaspete
- 400g rosii decojite (conserva, in sos de rosii)
- 4 catei de usturoi
- sare, piper si jumatate de lingurita de busuioc uscat
- putin ulei

Mancare de porc cu ciuperci - mod de preparare:

- se spala carnea de porc, se taie in cateva bucati mai mari si se pune la fiert, intr-o oala cu apa rece si putina sare (se fierbe 20-30 de minute)
- intre timp, ciupercile le taiem in feliute subtiri
- usturoiul si rosiile din conserva le pisam cu furculita si le amestecam, adaugam 1 lingurita de sare si putin piper
- dupa ce s-a fiert putin carnea, o scoatem din apa si o lasam putin sa se raceasca pentru a o putea taia in cubulete
- ungem o tigaie/craticioara putin adanca cu ulei si cand s-a incins adaugam carnea 
- o lasam 5-10 minute sa se rumeneasca putin si daca este nevoie adaugam 3-4 linguri din apa in care a fiert carnea (puteti adauga si 3-4 linguri de vin alb)
- adaugam si ciupercile si le mai lasam 10 minute sa se inmoaie 
- adaugam apoi rosiile si sosul de rosii si amestecam din cand in cand (il lasam acoperit cu capac sa clocoteasca usor, pentru 20-30 de minute)
- dupa ce a mai scazut sosul si s-a mai legat, adaugam busuioc uscat, ii punem capacul si il lasam sa fiarba inca 5 minute (gustam de sare si piper, iar la nevoie mai adaugam)
- inchidem focul si lasam acoperit inca 10-15 minute
- se serveste cu orez fiert sau mamaliguta calda
* daca vreti sa ii scada mai mult sosul, lasati mai mult pe foc (dar e bine sa aiba mai mult sos, pentru ca se incalzeste foarte usor cand este nevoie)