Mancare de porc cu ciuperci - ingrediente:
- 500g carne de porc (am folosit pulpa)
- 350g ciuperci champignon proaspete
- 400g rosii decojite (conserva, in sos de rosii)
- 4 catei de usturoi
- sare, piper si jumatate de lingurita de busuioc uscat
- putin ulei
Mancare de porc cu ciuperci - mod de preparare:
- se spala carnea de porc, se taie in cateva bucati mai mari si se pune la fiert, intr-o oala cu apa rece si putina sare (se fierbe 20-30 de minute)
- intre timp, ciupercile le taiem in feliute subtiri
- usturoiul si rosiile din conserva le pisam cu furculita si le amestecam, adaugam 1 lingurita de sare si putin piper
- dupa ce s-a fiert putin carnea, o scoatem din apa si o lasam putin sa se raceasca pentru a o putea taia in cubulete
- ungem o tigaie/craticioara putin adanca cu ulei si cand s-a incins adaugam carnea
- o lasam 5-10 minute sa se rumeneasca putin si daca este nevoie adaugam 3-4 linguri din apa in care a fiert carnea (puteti adauga si 3-4 linguri de vin alb)
- adaugam si ciupercile si le mai lasam 10 minute sa se inmoaie
- adaugam apoi rosiile si sosul de rosii si amestecam din cand in cand (il lasam acoperit cu capac sa clocoteasca usor, pentru 20-30 de minute)
- dupa ce a mai scazut sosul si s-a mai legat, adaugam busuioc uscat, ii punem capacul si il lasam sa fiarba inca 5 minute (gustam de sare si piper, iar la nevoie mai adaugam)
- inchidem focul si lasam acoperit inca 10-15 minute
- se serveste cu orez fiert sau mamaliguta calda
* daca vreti sa ii scada mai mult sosul, lasati mai mult pe foc (dar e bine sa aiba mai mult sos, pentru ca se incalzeste foarte usor cand este nevoie)