flower

Paste carbonara


Daca nu aveti idei pentru cina din aceasta seara, puteti incerca o reteta de paste carbonara. Mai jos va scriu o reteta adaptata (nu este reteta de baza, dar este foarte gustoasa. Tocmai am mancat o portie cu mare placere. O puteti incerca cu incredere, sau modifica dupa bunul plac.



Ingrediente:

- 300g paste 
- 100g cascaval
- 200ml smantana dulce
- 100g bacon
- 3 oua
- 2-3 catei de usturoi pentru aroma
- sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

- fierbeti pastele al dante (adica nu de tot - eu am pus o cratita mare cu apa la fiert, am pus sare, iar cand a inceput sa fiarba apa am adaugat pastele. Dupa ce am adus din nou apa la punctul de fierbere, le-am mai lasat 8-10 minute)
- intre timp taiati marunt baconul si usturoiul, cascavalul il dati pe razatoarea mica, iar ouale le bateti bine si le amestecati cu smantana pentru gatit (dulce)














- baconul il puneti la prajit intr-o tigaie (o puteti unge cu putin ulei, pentru ca baconul isi lasa grasime in timpul prajirii) si adaugati usturoiul taiat marunt
- cascavalul ras il adaugati peste oul cu smantana, presarati sare si piper dupa gust
- pastele le scurgeti de apa, dar nu le treceti prin apa rece
- cand s-a prajit baconul, luati tigaia de pe foc, adaugati pastele fierbinti si turnati compozitia cu ou, smantana si cascaval, amestecand bine













In majoritatea retetelor, pasul in care se toarna compozitia peste paste, se face cu tigaia luata de pe foc. La fel am facut si eu, dar pentru ca imi plac putin mai "legate", am pus tigaia pe foc (doar dupa ce s-a incorporat bine compozitia cu pastele) si la foc mic, am amestecat pana am ajuns la o consistenta dorita (maxim 5 minute le-am mai tinut pe foc, altfel le faceam omleta).