Saleurile sunt aperitivele pe care le pregatiti in 2 timpi si 3 miscari. Nu va lasati insa pacaliti de faptul ca ies 2-3 tavi, pentru ca se mananca mai repede decat se prepara. Le puteti taia in ce forma doriti (rotunde, patrate, stelute, spirale, etc.), sunt bune oricum.
Ingrediente:
- 1 pachet de aluat foietaj (eu am folosit Bella)
- 1 oua
- susan
- mac
- (se poate presara si cascaval ras, branza rasa)
Mod de preparare:
* in cazul in care aveti un pachet de foietaj la congelator, il lasati sa se dezghete la temperatura camerei (nu il fortati cu apa calda sau alta metoda)
* nu intindeti cele 2 aluaturi din pachet (altfel nu se mai formeaza saleurile in straturi)
- puneti pe masa de lucru aluaturile din pachet si taiati-le in forma dorita (eu le-am taiat in patratele mici, cam cat un cubulet de drojdie, 4 cm)
- le asezati intr-o tava in care ati pus hartie de copt
- le ungeti cu ou batut bine si presarati deasupra lor: mac, susan, branza sau cascaval ras
- le introduceti in cuptorul preincalzit, la foc mediu (uitati-va din cand in cand la ele, pentru ca se umfla destul de repede si se rumenesc deasupra)
- cand s-au rumenit scoateti-le din cuptor pe un platou si serviti cu pofta