Biscuiteii pe care i-am pregatit azi, ii gasim pe net cu numeroase denumiri: Chocolate crinkles, Biscuiti truffle, Chocolate espresso snowcaps. De fapt, sunt niste biscuiti cu ciocolata si pudrati cu zahar pudra, care in cuptor se crapa frumos si arata ca niste bulgarasi (negri ce-i drept, in cazul de fata zaharul ar fi zapada). Ai mei nu arata ca in pozele de pe net, probabil pentru ca nu am pozele modificate?!? Who know's..
Nu am copiat reteta de pe un site anume si pentru ca nu aveam ingredientele in cantitatile cerute, am improvizat putin. Nu vreau sa mint, deci nu pot sa spun ca am fost multumita in totalitate de rezultat. Pentru ca am facut putin mai moale compozitia, biscutii s-au intins putin mai mult in tava si au iesit extrem de dulci, chiar si pentru gustul meu.
Ingrediente:
- 60g ciocolata cu lapte (am folosit 9 bucatele de ciocolata milka asortata)
- 40g unt
- 30g zahar pudra
- 1 ou mai marisor
- 5 gr cacao
- 100g faina (+ cateva lingurite)
- 1 plic de zahar vanilat
- un praf de sare
- o esenta de vanilie
- jumatate de lingurita rasa de praf de copt
Mod de preparare:
- amestecati intr-un castronel zaharul pudra, zaharul vanilat, faina, cacaoa, sarea si praful de copt
- intr-o craticioara puneti bucatelele de ciocolata rupte marunt si untul; treceti craticioara pe foc si amestecati cu o lingura pana se topesc cele 2 ingrediente si compozitia devine omogena
- mutati craticioara de pe ochiul aragazului (din acest moment amestecati cu un mixer)
- adaugati peste amestecul din craticioara o lingurita din compozitia de faina, esenta de vanilie si oul si mixati
- adaugati apoi treptat restul de faina si amestecati cu mixerul
- compozitia rezultata trebuie sa fie groasa si sa curga foarte greu de pe paletele mixerului (probabil daca urmam cu strictete retetele gasite si imi iesea o compozitie care nu curgea deloc, mi-ar fi iesit si mie biscuitii mai grasani si nu s-ar fi intis in tava)
*daca e prea lichida compozitia, mai adaugati faina, dar cate o lingurita si amestecati
- acoperiti craticioara cu o folie alimentara si bagati-o la frigider pentru 2-3 ore
- dupa ce s-au scurs cele 2 ore, puneti hartie de copt in tava si umeziti-va mainile pentru a putea manevra bulgarasii pe care ii formati (ca in cazul chiftelelor, udati-va mainile din cand in cand cu apa rece, pentru a nu se lipi compozitia)
- treceti bilutele formate prin zahar tos, apoi prin zahar pudra si asezati-le in tava (am folosit in jur de 50g zahar pudra in castronelul din dreapta)
- bagati tava in cuptorul preincalzit, pentru 10-15 minute, la foc mediu
- cand le scoateti din cuptor, daca par moi lasati-le 3-4 minute in tava (se vor intari si abia apoi le puteti servi)
- se pot pastra la frigider intr-o cutie/casoleta