I-am pregatit pentru puiul cu ciuperci urechi de lemn. Taiteii fierb mai usor, deci prepararea lor dureaza mult mai putin decat orezul; arata mai frumos si sunt mai gustosi (cel putin mie asa mi s-au parut).
Ingrediente:
- 150g taitei de orez
- 2 oua
- ulei
- sare
Mod de preparare:
- am pus o oala cu apa la fiert, am adaugat in ea sare si cand a inceput sa fiarba apa am adaugat taiteii
- nu am urmat instructiunile de pe pachet (nu fierb in 1-2 minute, ci dureaza putin mai mult)
- cand sunt fierti taiteii ii puneti intr-o sita si ii strecurati, apoi ii treceti sub un jet de apa rece
*eu i-am pregatit in wok-ul in care facusem puiul cu urechi de lemn; daca folositi o tigaie curata, ungeti-o cu putin ulei inainte de a pune taiteii in tigaie
- intr-un castron bateti cele 2 oua bine si adaugati sare dupa gust
- incingeti o tigaie si puneti taiteii in ea, adaugati cele 2 oua batute bine si amestecati continuu pentru a nu se forma "omleta"
- dupa ce este si oul facut, puteti scoate taiteii pe o farfurie intinsa
*merg foarte bine in combinatie cu pui in sos picant, pui cu ciuperci urechi de lemn, pui cu bambus sau alte mancaruri cu specific asiatic.