flower

Pui cu ciuperci urechi de lemn

In ultima perioada, pentru ca nu aveam timp sa gatesc in weekend, am tot mancat de la Chopstix, Wok Away si Hang Zhou. Cel mai mult mi-a placut mancarea de la Chopstix. Ce-i drept, se duc destul de multi bani pe mancarea gatita, cumparata din oras, asa ca m-am apucat sa-mi fac singura niste pui cu ciuperci urechi de lemn si taitei de orez cu ou. Buuun de tot...


Ingrediente pentru puiul cu ciuperci:

- un piept de pui
- 30g ciuperci urechi de lemn
- 3 catei de usturoi
- 7 linguri sos de soia
- un varf de lingurita pasta de ardei iute
- 2 lingurite amidon alimentar
- apa
- 2 linguri de ulei pentru prajit

Mod de preparare:

- am pus ciupercile la inmuiat, intr-un vas cu apa si 2 linguri sos de soia
- am bagat vasul la frigider timp de 1 ora si jumatate (dupa acest timp ciupercile se inmoaie putin si isi maresc volumul); am scurs apoi ciupercile de apa si le-am taiat in bucati mai mici
- puiul l-am spalat, l-am taiat fasii si cubulete, l-am pus intr-un vas si am adaugat peste el 2 linguri de sos de soia si 1 lingurita de amidon (am amestecat bine si l-am lasat 10-15 minute)

- intre timp am pisat putin 3 catei de usturoi
- am amestecat 1 lingurita de amidon cu 2-3 linguri de apa rece pentru a-l dizolva
- am pregatit sosul (3 linguri sos de soia, 7 linguri de apa si un varf de lingurita pasta de ardei iute)
- am pus 2 linguri de ulei in wok si l-am pus pe foc pentru a se incinge tigaia
- dupa ce s-a incins uleiul am adaugat puiul si am amestecat continuu
- puiul nu trebuie sa il tinem prea mult in tigaie,cat sa isi schimba putin culoarea si sa se patrunda bine
- scoatem puiul intr-un castron si adaugam in tigaie usturoiul pisat, ciupercile taiate si sosul pregatit
- amestecam de cateva ori pentru a se inmuia si ciupercile si apoi adaugam puiul
- turnam amidonul dizolvat in apa si mai lasam putin pe foc, cat sa "clocoteasca" putin si apa cu amidon
- cand este gata, scoatem pe o farfurie sau intr-un vas incapator si servim cald (eu am facut si taitei de orez cu ou)
O sa postez si reteta de taitei de orez cu ou, in cel mai scurt timp.
Pofta buna!