Nu imi place cand pregatesc ficateii de pui, sa iasa uscati si inecaciosi, asa ca folosesc lapte pentru a-i fragezii. Gasiti foarte multe retete pe net care se pregatesc in acest fel. Poza nu arata foarte bine, dar va garantez ca rezultatul este foarte bun.
Ingrediente:
*nu am folosit o anumita cantitate, am avut vreo 5-6 ficatei mici in congelator, cat pentru o portie, sau doua portii mai mici
- ficatei de pui
- lapte
- boia dulce, sare si piper
- unt
Mod de preparare:
- puneti intr-un vas ficateii de pui si turnati lapte peste ei, cat sa ii acopere si ii lasati asa 1 ora
- dupa 1 ora scurgeti bine laptele si asezati ficateii pe o farfurie
- presarati pe ei sare, piper si boia dulce
- intr-o tigaie de teflon puneti cateva bucatele de unt si puneti-o pe foc
- cand s-a topit untul adaugati ficateii, lasati focul mic si acoperiti tigaia cu un capac (lasati ficateii 3-5 minute sa se faca pe o parte, apoi ii intoarceti si ii lasati sa se rumeneasca si pe cealalta parte; datorita laptelui nu necesita mult timp de prajire)
- cand s-au rumenit frumos scoateti ficateii pe un servetel
- serviti alaturi de piure sau cartofi prajiti si o salata de legume sau de rosii
* eu am facut o portie de cartofi prajiti si o salat de rosii galbene lunguiete :) a fost foarte bun