flower

Scoici cu branza dulce (budinca)

Pentru ca aseara mi-am facut tiramisu , de dimineata m-am trezit cu noaptea-n cap si am facut o budinca cu branza dulce pentru Cristi. Nu stiu exact care e denumirea corecta: unii ii zic budinca, altii ii zic macaroane (pentru ca o pregatesc cu macaroane), eu am pus scoici, deci - scoici cu branza dulce :)

Ingrediente:

- 400g de paste in forma de scoici
- 200 - 250g branza de vaci
- 100g telemea sarata
- 3 oua
- 6 linguri de zahar
- 3 linguri pline de smantana
- 1 plic de zahar vanilat
- jumatate fiola de esenta de vanilie 
Mod de preparare:

- fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet, scurgeti-le si treceti-le printr-un jet de apa rece
- intr-un vas incapator amestecati cele 3 oua, cu zaharul vanilat si esenta de vanilie
- adaugati branza de vaci si telemeaua (pisata cu furculita sau data pe razatoarea mare) si amestecati bine
- adaugati smantana si zaharul (puteti pune mai mult zahar, depinde cat de dulci vreti sa iasa pastele)
- amestecati bine toata compozitia, apoi puneti peste ea pastele fierte si omogenizati bine totul
- ungeti un vas de yena cu unt
- puneti amestecul in vas si bagati in cuptorul preincalzit, pentru 40-45 de minute la foc mic, spre mediu (daca se rumenesc prea repede pastele, lasati focul mai mic, pentru a avea timp compozitia sa se faca in interior)
- scoateti din cuptor si serviti dupa ce se racesc
- dupa racire se pastreaza la frigider cateva zile (dar nu prea multe ca are in compozitie oua si se strica destul de repede)