Am avut o perioada destul de lunga, in care pregateam tiramisu in fiecare saptamana. A trecut ceva timp de atunci, asa ca aseara m-am pus pe treaba. Pe la 11 deja mancam din el :) Din pacate, nu am pregatit pana acum crema in casa, pentru ca mi-a placut prea mult cea de la Dr. Oetker si mai mult de 15-20 minute nu dureaza pregatirea prajiturii.
Ingrediente:
- o cutie crema tiramisu de la Dr. Oetker
- o cutie mascarpone 250g
- 160ml lapte rece
- 1 plic zahar vanilat
- 2 pungi de piscoturi (am cumparat pachet mare, care are 4 pungi in interior si am folosit doar 2 pungi = 22 de piscoturi)
- 2 cani mai concentrate de nes, espresso, cafea (pentru insiroparea piscoturilor) - (eu am folosit o bautura instant pe baza de cereale: secara, cicoare, orz - care are gust de cafea)
Mod de pregatire:
- pregatiti cele 2 cani pentru insiroparea piscoturilor (eu am pus 4 lingurite pline de "cafea" si vreo 6 lingurite de zahar, la 2 cani de 250 ml - deci pentru 500 ml lichid; in final mi-au ramas in jur de 200 ml lichid neconsumat)
- cand introduceti piscoturile in compozitie, aceasta trebuie sa fie calduta
- pregatirea cremei: adaugati intr-un vas inalt crema mascarpone, pliculetul de zahar vanilat, turnati lapte si mixati cu mixerul la viteza mica
- adaugati apoi plicul de crema dr. oetker si continuati sa mixati la viteza mare, pana se intareste crema (eu folosesc mai putin de 200 ml lapte, pentru ca daca nu stiu cat de buna/tare este crema mascarpone, sa fiu sigura ca in final crema iese tapana; s-a intamplat sa cumpar mascarpone de o calitate mai proasta si a iesit o prajitura extrem de "topita"; vedeti in poza de mai sus, crema nu curge din vas)
- intr-o tava de cozonac puneti folie alimentara
- peste folie puneti jumatate de compozitie si intindeti-o bine pe toata suprafata tavii
- peste crema nivelata, puneti de la un capat la celalalt, piscoturile scufundate pentru 1-2 secunde in "sirop"
- peste piscoturi adaugati si restul de crema si nivelati
- puneti din nou piscoturi si acoperiti toata crema
- strangeti folia peste cel de-al doilea strat de piscoturi si bagati la frigider, pentru 3-4 ore sau peste noapte
- dupa ce au trecut cele 3-4 ore, rasturnati tava cu tiramisu pe un platou si presarati cacao sau serviti simplu