flower

Ardei copti

Pot sa spun ca este primul an in care mananc ardei copti. Pana acum nu-mi placeau. Nu din cauza mofturilor, ci pur si simplu mi se pareau foarte grei si gretosi. In schimb, vara asta am pregatit de vreo 4 ori si de fiecare data am mancat (si nu ca i-am pregatit eu, pentru ca am mancat si ardei pregatiti de mama, dar si de mama soacra si au fost foarte buni). Mie imi plac simpli (adica i-am copt, i-am sarat, i-am curata de coaja si i-am mancat cu o felie de paine), Bubu ii mananca simpli sau cu mujdei de usturoi, altii am vazut ca ii fac cu otet.



Ingrediente:

- cativa ardei
- sare

Mod de preparare:

- spalati ardeii si ii stergeti pe un prosop de bucatarie
- incingeti o tava de tabla pe ochiul de la aragaz si puneti ardeii la copt
- lasati ardeii sa se coaca bine pe toate partile
- dupa ce s-au copt ii puneti intr-un bol pe care il acoperiti cu un capac (sau cu alt castron) si presarati multa sare peste ardei
- ii lasati acoperiti 10-15 minute, pentru a se inmuia (astfel coaja se va curata mai usor)
- ii curatati de coaja (puteti sa faceti asta si sub apa rece, se curata mai usor, dar este posibil sa isi mai piarda din dulceata si aroma)
- ii puneti intr-un castron, mai presarati sare daca este nevoie si serviti