Ingrediente:
(mi-au iesit 35 de bucati = o tava de cuptor)
- 150g cascaval
- 150g faina
- 100ml apa
- 80g unt
- 2 oua
- un praf de sare
Mod de preparare:
- cascavalul se da pe razatoarea mica (inainte de a va apuca de toate pregatirile)
- intr-o craticioara se pune apa la fiert cu un praf de sare, se adauga untul si se lasa pana acesta se topeste
- se da craticioara de pe foc, se adauga toata faina si se amesteca repede cu o lingura
- adaugati si cascavalul ras, amestecati si apoi puneti pe rand cate un ou (tot procesul trebuie facut foarte repede, cat compozitia este calda)
- dupa ce s-au incorporat si ouale, compozitia va avea aspectul unui piure lipicios
- lasati compozitia sa se raceasca
- dupa ce s-a racit, incepeti si formati bilute de aluat, pe care le puneti apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt
(daca vi se lipeste de palme aluatul, mai pudrati-va din cand in cand cu faina si apoi formati bilutele)
- bagati tava in cuptorul preincalzit, pentru 15-20 de minute, la foc mic
- verificati-le din cand in cand, pentru ca se rumenesc foarte repede si se ard foarte usor
(eu le-am pus pe gratarul cel mai de sus al aragazului si din cauza becului care batea in ele, pareau galbioare, frumusele si lucioase, dar m-am pacalit si s-au prajit putin mai rau)
- daca va mai raman le puteti pastra intr-o punguta sau intr-o casoleta cu capac