Ingrediente:
- 1 piept de pui
- sucul de la jumatate de lamaie
- 1 lingurita de boia
- 1 lingurita de mustar
- 1 lingurita de ulei masline
- 1 lingurita sos de soia dulce
- piper
- sare
Mod de preparare:
- pieptul de pui se spala si se taie in bucati, de dimensiunea dorita (eu l-am taiat ca pentru snitele, pentru a-l aseza mai usor pe gratar)
- bucatile se bat usor pentru a rupe fibra, dar nu prea tare ca se face terci foarte repede
- intr-un castron se amesteca sucul de lamaie, mustarul, boiaua, uleiul de masline, sosul de soia, putin piper (un varf de cutit) si o lingurita rasa de sare
- se amesteca bine toate ingredientele, apoi se pun bucatile de piept de pui in sos, se amesteca iar, castronul se acopera cu o folie alimentara si se baga la frigider pentru 2 ore
*sucul de lamaie fragezeste carnea, iar sosul de soia si mustarul ii vor da un gust placut (daca doriti sa iasa mai dulceaga, puteti adauga si o lingurita de zahar)
- scoateti carnea din frigider cu jumatate de ora inainte de a o pune pe gratar
- turnati putina apa in vasul gratarului si puneti-l la incins
- cand s-a incins, ungeti bine gratarul cu ulei si abia apoi puneti bucatile de carne
*cand intoarceti bucatile de carne, folositi un cleste pentru alimente, nu furculita (bucatile se vor rupe destul de usor si se va pierde din zeama)
- frigeti carnea la foc mediu (10-15 minute)
*nu apasati carnea pe gratar pentru ca se va usca; cum ati asezat-o, lasati-o asa pana se face pe o parte, apoi intoarceti-o (eu am intors-o de 2 ori pe o parte si de 2 ori pe cealalta parte, dar cu clestele, nu cu furculita)
*puteti rupe dintr-o bucata de carne cu furculita, pentru a verifica daca s-a facut in interior
- cand este gata scoateti carnea pe o farfurie
- serviti-o calda cu o salata de legume sau cu o portie de cartofi la cuptor