Daca vreti o varianta sanatoasa de cartofi (prajiti), fara miros de prajeala si ulei incins, incercati reteta de mai jos. Sunt foarte gustosi si seamana foarte mult cu cei prajiti in tuci. Ies doar putin mai tari ca cei prajiti in ulei, dar se inmoaie foarte usor daca ii amestecati cu un sos de smantana, mujdei de usturoi, ketchup sau orice altceva preferati alaturi de o portie de cartofi. Noi deja i-am pregatit de cateva ori pentru ca ne-au placut foarte mult si o sa mai repetam reteta, in primul rand pentru ca sunt mult mai sanatosi.
Ingrediente:
- 5-6 cartofi mai mari
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare:
- se spala cartofii si se curata de coaja
- se taie apoi ca pentru cartofii prajiti (pai)
- intre timp dati drumu la cuptor pentru a se incinge
- se adauga uleiul si sare si se amesteca bine cartofii
- intr-o tava de aragaz se pune hartie de copt si se aseaza cartofii intr-un singur strat
- bagati cartofii la cuptor, la foc mediu, pentru 45 de minute
- dupa 20-25 de minute intoarceti tava in cuptor si puteti intoarce si cartofii cu o paleta, pentru a se coace uniform
- dupa 40-45 de minute scoateti cartofii din cuptor si ii serviti calzi
- noi i-am mancat cu piept de pui pe gratar si un sos facut din smantana si usturoi