flower

Chec de cacao

Dupa mai multe cautari si incercari, unele chiar nereusite, am gasit combinatia potrivita de ingrediente si in mijlocul saptamanii, intr-o zi ploioasa, m-am rasfatat cu mai multe felii de chec. Mi-a placut textura lui pufoasa, moale si cu un gust intens de cacao, iar a doua zi a fost la fel.


Ingrediente:
*din ingredientele de mai jos ies 2 checuri

- 4 oua
- 200g unt 65% grasime
- 250g zahar
- 180g faina
- 4 linguri de cacao
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 2-3 lingurite esenta de rom
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 1 lingurita de praf de copt (sa fie mai plina, putin cu varf, nu rasa)
- un varf de lingurita de sare


Mod de preparare:

- topiti untul, apoi amestecati-l cu cele 4 linguri de cacao si cele 2 lingurite de rom
- separat intr-un bol, bateti cele 4 oua, cu un praf de sare, zaharul vanilat si zaharul
- dupa ce s-a topit zaharul, adaugati incet (in timp ce mixati cu mixerul) peste unt, compozitia cu ou (daca s-a taiat untul in momentul in care ati adaugat cacaoa, cand veti adauga ouale cu zaharul se va lega)
- dupa ce ati adaugat si ouale cu zaharul, adaugati o parte din faina si praful de copt si continuati sa mixati
- puneti si restul de faina si amestecati (consistenta trebuie sa fie mai groasa ca smantana)
- in 2 tavi de chec puneti foaie de copt
- presarati putina faina pe foaia de copt, apoi adaugati jumatate din compozitie intr-o tava, iar cealalta jumatate in a doua tava
- bagati tavile in cuptor (nu uitati sa il incalziti inainte) la foc mediu, pentru 30 - 35 de minute
- dupa 20 de minute intoarceti tavile in cuptor
- inainte de a scoate tavile din cuptor, faceti testul cu scobitoarea
- dupa ce ati scos tavile din cuptor si ati asezat checuletele pe un platou, lasati-le sa se raceasca putin, apoi presarati zahar pudra pe ele
- taiati-le dupa ce s-au racit (eu nu am avut rabdare si le-am taiat imediat ce le-am scos din cuptor; nu au iesit crude si nici lipicioase; s-au facut perfect in interior, iar textura este una pufoasa, usor faramicioasa)
- checul care ramane, il puteti baga intr-o punguta pentru a se pastra moale