Pentru ca ploua, e frig, e urat afara si Bubu e racit, m-am gandit ca o portie fierbinte de supa crema i-ar prinde bine. Nu am avut prea multe legume prin frigider, asa ca am folosit ce-am gasit. Cu toate astea, a iesit buna la gust.
Ingrediente:
(dupa ce am blenduit supa, mi-a iesit 1 litru si 250 ml)
- 1L si jumatate de apa
- 3 morcovi
- 3 cartofi
- o bucata mica de telina
- 1 radacina de patrunjel
- 1 radacina de pastarnac
- 1 ceapa
- 1 ou
- 3 linguri de smantana
- 1-2 linguri zeama de lamaie (cu 2 linguri iese mai acrisoara, poate nu va place, deci puneti doar o lingura)
- 3 lingurite de sare
- piper macinat
Mod de preparare:
- legumele se spala, se curata de coaja si se taie in bucati mai mici pentru a fierbe mai repede
- intr-o oala puneti 1,5L apa impreuna cu legumele si le lasati sa fiarba
- dupa 15-20 de minute adaugati si cele 3 lingurite de sare
- dupa ce au fiert legumele, le scoateti pe o farfurie intinsa si le lasati sa se raceasca
- separat intr-o cana metalica adanca, se bate oul cu cele 3 linguri de smantana si zeama de lamaie (peste acest amestec se adauga din zeama de supa -700ml- si amestecati continuu cu un tel, apoi treceti cana pe foc si lasati sa fiarba putin -5 minute-, nu uitati sa amestecati)
- dupa ce se racesc putin legumele si supa le puteti pasa (nu le puneti fierbinti in blender, riscati sa il stricati)
- puneti legumele in blender (eu ceapa nu o pun) si amestecul de ou cu zeama de supa (daca vreti sa iasa mai subtire mai puteti adauga din zeama in care au fiert legumele, iar daca vreti sa iasa mai groasa nu puneti tot amestecul de mai sus cu ou)
- blenduiti totul bine (mai adaugati sare daca este nevoie)
- serviti cu crutone si piper macinat