Ingredientele sunt foarte putin modificate, asa ca puteti alege intre cele doua variante.
Fursecuri cu alune si ciocolata - Ingrediente:
- 150g unt la temperatura camerei
- 50g zahar
- 150g zahar brun
- 1 pliculet de zahar vanilat
- un praf de sare
- 2 oua
- 220g faina
- 1 plic praf de copt
- 80g alune prajite (nesarate) si pisate
- 85g ciocolata cu lapte (eu am folosit milka)
- 65g ciocolata amaruie (am folosit primola cu 55% cacao)
*ciocolata am dat-o pe razatoarea mare
Fursecuri cu alune si ciocolata - Mod de preparare:
- intr-un bol incapator am amestecat cu mixerul: untul, sarea, zaharul vanilat, zaharul tos si zaharul brun
- am adaugat apoi cate un ou, pe rand, dupa care am pus faina amestecata cu praful de copt
- am mixat pana s-a amestecat si faina cu restul ingredientelor, apoi am pus alunele pisate si ciocolata rasa
- am mai amestecat de cateva ori si am dat drumu la cuptor
- intr-o tava de cuptor, punem hartie de copt si presaram putina faina deasupra
- luam din compozitie cu o lingurita (dar nu foarte plina) si impingem cu degetul compozitia, asezand-o pe hartia de copt, la distanta una de cealalta, pentru ca in cuptor se vor intinde si riscam sa se lipeasca intre ele
*mi-au iesit 4 tavi (intr-una am avut 24 de fursecuri, in alta 15, dar nu le-am mai numarat si pe celelalte. ies destul de multe, peste 60 de bucati)
- bagam tava in cuptor, pentru 10-15 minute, la foc mic spre mediu
* la prima tura de fursecuri am lasat focul mediu si le-am lasat cam 15 minute, dar s-au ars putin la baza si pe margini, asa ca la urmatoarele 3 tavi am lasat focul mai mic de jumatate si fiind deja foarte bine incins cuptorul, nu a fost nevoie sa le mai tin 15 minute, asa ca le-am scos mai repede
* cand le scoateti din cuptor, pot fi putin moi, pentru ca ele cand se racesc se mai intaresc putin
* daca sunt prea moi, lasati-le putin in tava sa se raceasca, apoi scoateti-le cu o paleta intinsa si puneti-le pe un platou
Pofta buna!