flower

Fursecuri cu alune si ciocolata

Bubu al meu a mancat niste fursecuri facute de Cornelia - delicatesa.ro si a zis : "n-am mai mancat niste fursecuri asa bune de ceva timp. stii ca vreau sa-mi faci si mie, nu?". Zis si facut. M-am echipat cu ingredientele si azi dimineata am facut reteta ei. Imi place foarte mult textura fursecurilor, sunt foarte pufoase, moi, fragede si au un exterior usor crocant. Este totusi un lucru care nu-mi place, dar nu are legatura cu reteta. Pentru ca nu sunt un fan prea mare al alunelor, gustul lor in fursecuri mi se pare cam puternic, asa ca data viitoare o sa le inlocuiesc cu migdale sau nuci.

Ingredientele sunt foarte putin modificate, asa ca puteti alege intre cele doua variante.
Fursecuri cu alune si ciocolata - Ingrediente:

- 150g unt la temperatura camerei
- 50g zahar 
- 150g zahar brun
- 1 pliculet de zahar vanilat
- un praf de sare
- 2 oua
- 220g faina
- 1 plic praf de copt
- 80g alune prajite (nesarate) si pisate
- 85g ciocolata cu lapte (eu am folosit milka)
- 65g ciocolata amaruie (am folosit primola cu 55% cacao)
*ciocolata am dat-o pe razatoarea mare
Fursecuri cu alune si ciocolata - Mod de preparare:

- intr-un bol incapator am amestecat cu mixerul: untul, sarea, zaharul vanilat, zaharul tos si zaharul brun
- am adaugat apoi cate un ou, pe rand, dupa care am pus faina amestecata cu praful de copt
- am mixat pana s-a amestecat si faina cu restul ingredientelor, apoi am pus alunele pisate si ciocolata rasa
- am mai amestecat de cateva ori si am dat drumu la cuptor
- intr-o tava de cuptor, punem hartie de copt si presaram putina faina deasupra
- luam din compozitie cu o lingurita (dar nu foarte plina) si impingem cu degetul compozitia, asezand-o pe hartia de copt, la distanta una de cealalta, pentru ca in cuptor se vor intinde si riscam sa se lipeasca intre ele
*mi-au iesit 4 tavi (intr-una am avut 24 de fursecuri, in alta 15, dar nu le-am mai numarat si pe celelalte. ies destul de multe, peste 60 de bucati)
- bagam tava in cuptor, pentru 10-15 minute, la foc mic spre mediu
* la prima tura de fursecuri am lasat focul mediu si le-am lasat cam 15 minute, dar s-au ars putin la baza si pe margini, asa ca la urmatoarele 3 tavi am lasat focul mai mic de jumatate si fiind deja foarte bine incins cuptorul, nu a fost nevoie sa le mai tin 15 minute, asa ca le-am scos mai repede
* cand le scoateti din cuptor, pot fi putin moi, pentru ca ele cand se racesc se mai intaresc putin
* daca sunt prea moi, lasati-le putin in tava sa se raceasca, apoi scoateti-le cu o paleta intinsa si puneti-le pe un platou

Pofta buna!