Salata de pui cu ciuperci si maioneza - ingrediente
- un piept de pui (250 - 300g)
- 500g ciuperci champignion proaspete
- 3 castraveti murati medii
- sare si piper
- 400g maioneza facuta in casa (am facut cantitatea dubla din reteta de maioneza)
Salata de pui cu ciuperci si maioneza - Mod de preparare:
- pieptul de pui se spala si se pune intr-o oala cu apa la fiert
- ciupercile se curata de impuritati sub jetul de apa, se adauga la fiert intr-o oala cu apa si sare
- dupa ce au fiert, atat pieptul cat si ciupercile, se taie marunt
- ciupercile se scurg de apa inainte de a le pune in salata
- castravetii murati se toaca in cubulete marunte si se scurg de apa
- se amesteca intr-un vas incapator ciupercile, puiul si castravetii
- se adauga sare si piper dupa gust
- se adauga si maioneza si se amesteca bine toate
- se baga la frigider si se serveste rece
- se face destul de repede, cel mai mult dureaza pana fierb ciupercile si carnea
- este potrivita pentru micul dejun sau pentru cina, pentru ca este o salata destul de usoara, chiar daca are maioneza (fiind facuta doar din 2 oua crude)