Tin sa precizez, ca inainte de a achizitiona un aparat de bucatarie trecem printr-un proces lung de cautari, citim informatii pe site-uri de specialitate, research pe site-uri din afara, intrebam si alte persoane, studiem piata si abia dupa ce ne convingem ca un produs merita sa-l cumparam, facem si acest pas.
Poate suna stupid pentru unii, dar in felul asta, in ultimii aproape 4 ani de zile, am reusit sa cumparam doar lucruri/obiecte/aparate de uz casnic bune si foarte bune - pentru bugetul pe care eram dispusi sa il alocam produsului respectiv. In viitor voi posta si cateva articole despre ce "masinarii" folosesc (cat sunt de multumita de ele, la ce sunt bune, la ce nu sunt bune, etc.).
Revenind la waffe, aceasta reteta pot spune ca este o adaptare, in urma unei greseli :) - de aici si numele de waffe crocante. Spun asta pentru ca pe net gasisem o multime de retete, si mai toate doamnele se bateau in piept ca "asta e reteta de baza". Da, ai visat tu draga doamna, peste noapte, ca asa a facut tanti aia in secolul 14 primele waffe si dimineata ai intrat repejor pe blog si ai postat reteta de baza. Bun.. aceste lucruri fiind lamurite sa incepem cu ingredientele:
Ingrediente:
- 280g faina
- 300ml lapte
- 2 oua mari
- 100g unt
- 100g zahar
- 1 sau 2 pliculete zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- jumatate de lingurita de coaja de lamaie
- un praf de sare
- zahar pudra pentru pudrat, dulceata acrisoara, topping de ciocolata, gem - pentru servit
- din cantitatile mentionate mai sus, mi-au iesit 8 "floricele" (floarea din pozele de mai jos are 5 inimioare, deci aproximativ 40 de waffe mici).
- puteti pune mai putin zahar (ce-i drept mie mi-au iesit destul de dulci)
- toate ingredientele sa fie la temperatura camerei
- untul trebuie topit si lasat sa se raceasca inainte de a-l pune in compozitie.
Dupa cum se vede si in poza de mai sus, am amestecat ingredientele cu mixerul, pentru a evita formarea "cocoloaselor" de faina. Am batut bine ouale cu laptele, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si sarea. Peste ele am adaugat faina amestecata cu praful de copt. La final am turnat si untul racit, iar compozitia rezultata a iesit destul de lichida (pentru ca am avut o cana de masurat, gradata gresit :).
Am bagat minunatia de aparat in priza si l-am lasat sa se incinga vreo 8-10 minute (cu capacul inchis si butonul pe maxim). I-am ridicat capacul, l-am uns bine cu unt pe ambele placi (jos si sus), si am turnat un polonic de compozitie in forma, atfel incat placa de jos sa fie acoperita aproape in totalitate. I-am pus capacul, am setat cu 2-3 trepte mai jos termostatul si am asteptat sa fie gata prima waffa.
Waffele se coc intre 1-3 minute, dar cel mai bine este sa le verificati din cand in cand. In functie de tipul aparatului de prajit, se pot face mai repede sau procesul poate dura mai mult. Pentru ca aparatul a fost nou si nu eram obisnuita cu el, primele 2 waffe s-au lipit de partea de sus, dar le-am scos foarte usor cu un "cleste" pentru mancare.
Daca aveti aparat de waffe cu termostat, nu il lasati setat pe putere maxima, pentru ca in acest fel waffa se va face mai repede la exterior, dar interiorul va fi crud. Potriviti termostatul cu 2-3 trepte mai jos si aveti putin mai mult rabdare.
Se servesc simple, cu topping de ciocolata, pudrate cu zahara vanilat sau servite cu o dulceata acrisoara de afine, coacaze, visine.