flower

Piure de cartofi


Daca nu stiti ce sa pregatiti rapid pentru pranz si aveti cativa cartofi la indemana, un piure consider ca este cea mai potrivita alegere. Se face repede si aveti nevoie doar de 3 ingrediente: cartofi, unt si lapte.



Ingrediente:

- 5-6 cartofi mai marisori (am folosit cartofi noi, pentru ca altii nu mai gaseam)
- 200ml lapte
- 2 linguri de unt
- sare dupa gust

Mod de preparare:

*in cazul in care cineva nu stie cum se prepara, v-am facut cateva poze si voi scrie cat mai detaliat modul de pregatire

- spalati cei 6 cartofi, ii curatati de coaja si ii taiati in cubulete mici (pentru a fierbe mai repede)
- puneti cartofii intr-o craticioara si turnati apa peste ei, cat sa-i acopere de 2-3 degete
- puneti craticioara pe foc (eu i-am lasat la foc mare pana a inceput sa fiarba apa si au facut spuma, apoi am dat focul mic si i-am lasat sa fiarba incet, adunand spuma din cand in cand)


- dupa ce au fiert cartofii scurgeti toata apa din cratita (inainte de a scurge apa, puneti laptele la incalzit)
- asezati craticioara pe un suport si pisati cartofii (cat timp sunt fierbinti) - (in poza de mai jos am adaugat intai untul si apoi i-am pisat, dar in felul acesta este posibil sa se formeze cocoloase, deci intai pisati cartofii si apoi adaugati untul)
- adaugati untul la temperatura camerei si sare dupa gust
- laptele se toarna fierbinte peste cartofi (putin cate putin; adaugati lapte, pisati un pic,  mai adaugati lapte, pana terminati cantitatea de lapte din cana)
- se piseaza bine si se gusta de sare
- se serveste cald