flower

Sos dulce-iute

Am cumparat din supermarket o pasta de ardei iute. Nu ma asteptam sa fie chiar ATAT de iute, si pentru ca nu o puteam manca am folosit din ea putin si am preparat un sos dulce-iute, foarte gustos. Il puteti folosi la diverse preparate din carne, in special la retetele chinezesti.



Ingrediente pentru un borcan de 314g:

- 2 lingurite pline de pasta de ardei iute
- 3 catei de usturoi
- 50ml otet de orez
- 200ml apa
- 70gr zahar
- 1 lingurita rasa de amidon alimentar
- o lingurita rasa de sare

Mod de preparare:

- pisam usturoiul bine si il amestecam cu pasta de ardei iute si sarea
- intr-un pahar punem 3 linguri de apa rece si dizolvam amidonul
- apa, otetul si zaharul le punem intr-o craticioara pe foc (fierbem putin si amestecam ca sa topim zaharul)
- dupa ce s-a topit zaharul adaugam pasta amestecata cu usturoi si fierbem 3-4 minute
- adaugam apoi amidonul, amestecam si mai lasam 1-2 minute la fiert (pentru a se ingrosa sosul)
- il lasam la racit si il punem intr-un borcan cu capac
- se pastreaza la frigider