flower

Shaorma preparata in casa

Reteta mea de shaorma preparata in casa e cea mai buna! Nu ma credeti? Preparati-o si o sa va convingeti :) Glumesc. Intr-adevar este cea mai buna pentru mine, pentru Bubu, pentru cine a incercat-o. Voi poate aveti alte gusturi sau va place cu alte sosuri si ingrediente, dar daca aveti rabdare sa o pregatiti, nu veti regreta! Este delicioasa si cred ca pozele vorbesc de la sine :)

Ingrediente:

- un pachet de lipii pentru shaorma
- cartofi pentru prajit
- varza alba si rosie pentru salata de varza
- 2 -3 rosii
- patrunjel
- smantana
- 1 capatana de usturoi
- ketchup
- piept de pui pregatit la cuptor
- sos dulce-iute



Mod de preparare:

- eu am folosit pieptul de pui pe care il pregatisem dupa reteta de aici -> piept de pui la cuptor; puteti folosi orice fel de carne, taiata marunt, dar acest piept de pui se taie exact ca la shaormerie
- prajiti cartofii (nu foarte crocanti, ci mai moi, adica nu ii lasati prea mult sa se rumneasca pentru ca se intaresc)
- rosiile le taiati in felii subtiri
- pregatiti o salata de varza asortata (cu sare, piper si mai mult otet, e mai buna acra)
- pisati usturoiul bine si amestecati-l cu smantana (in functie de cat de iute va place)

"asamblarea" shaormei:
*este bine sa aveti toate ingredientele pregatite (iar cartofii si carnea sa fie pregatite pe loc, pentru a fi calde)
- incalziti lipia pentru 4-5 secunde la cuptor, altfel nu o putem rula si se va rupe
- intindeti pe ea smantana cu usturoi, ketchup
- adaugati cartofii prajiti, rosiile, patrunjelul, carnea
- adaugati sos dulce-iute
- rulati shaorma si serviti cat este calda, impreuna cu un pahar de bere/suc acidulat (fara, nu prea merge)