Reteta este luata de pe site-ul Laurei Sava, dar nu le-am umplut cu bomboane de ciocolata. Le-am facut simple si au iesit putin patrate, pentru ca nu aveam tavile pentru briose si am folosit o tava mare, in care am pus toate formele de briose. Sunt destul de apropiate ca textura si gust de cele pe care le caut, dar inca nu le-am gasit.
Ingrediente pentru 15 briose:
- 3 oua
- 125g unt topit
- 200g zahar
- 250g faina
- 100ml lapte
- 1 pliculet praf de copt
- 1 portocala (zeama + coaja rasa)
- un praf de sare
Mod de preparare:
- portocala se da pe razatoare si se stoarce de zeama
- untul il topiti si il lasati sa se raceasca
- cele 3 oua le mixati cu un praf de sare si cu zaharul, pana se topeste
- adaugati apoi zeama de portocala, coaja rasa, laptele, untul si plicul de praf de copt
- apoi adaugati faina, putin cate putin, amestecand in tot acest timp cu mixerul
- compozitia obtinuta o folositi pentru umplerea formelor de briose (puneti-le aproape pline)
- bagati tava cu briose la cuptor (pentru 30 de minute - in primele 10 minute am tinut focul mai tare, apoi l-am lasat la foc mediu)
- dupa 25-30 de minute, inainte de a scoate briosele din cuptor, faceti testul cu sobitoare
- daca s-au facut in interior scoateti-le si puneti-le pe o farfurie/gratar/platou sa se raceasca
- serviti-le cu zahar pudra, topping de ciocolata, dulceata sau gem dupa preferinte