flower

Maioneza intr-un minut

Ce-i drept, maioneza se face destul de repede, dar nu credeam ca e gata intr-un minut. Am urmarit video-ul de aici si m-am convins. Gustul este foarte bun, textura - cremoasa si fina, si pentru ca se face doar cu un ou crud, este foarte usoara. Pozele le-am facut in graba.


Ingrediente:

- un ou crud
- 1 lingurita de mustar
- jumatate de lingurita de sare
- ulei (cam de 4 ori cantitatea oului - am pus in jur de 200ml)

Mod de preparare:

- eu am facut putin mai multa maioneza (imi trebuia la salata de boeuf) si nu am respectat ingredientele din video (am adaugat o lingurita in plus de mustar, mai multa sare si inca o "cantitate" de ulei - adica de 5 ori mai mult ulei, decat ou)
- in paharul blenderului de mana, am pus oul crud, sarea, mustarul si am turnat uleiul peste ou
- am bagat blenderul pana la fundul paharului si am inceput sa mixez
- in timp ce se formeaza maioneza, ridicati usor de blender si continuati sa mixati (in cateva secunde se leaga oul cu uleiul si se formeaza o maioneza cremoasa)
- probabil datorita albusului si mustarului, gustul maionezei este foarte placut
- se poate pune intr-un borcan si se pastreaza la frigider cateva zile, sau se foloseste in diferite salate
- eu am pregatit o salata de boeuf foarte gustoasa