Au trecut cateva luni bune de cand nu am mancat salata de boeuf, asa ca ieri am pregatit o portie mare, mare de tot, am facut cateva poze si am postat reteta. Va las cu pozele, ingredientele si modul de preparare. Tin sa precizez ca nu am avut prea mult timp la dispozitie si nici o cantitate prea mare de maioneza, asa ca nu am ornat-o la exterior cu maioneza + alte legume, dar sper totusi sa va atraga si varianta asta mai usoara.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 10 - 11 cartofi rosii (medii ca marime)
- 4 morcovi marisori
- 2-3 radacini de patrunjel
- o telina mica (sau jumatate dintr-o telina mai mare)
- 2 castraveti murati
- 1 gogosar in otet
- cateva masline pentru aroma
- maioneza (300 - 350g)
- sare
- piper
- 1 lingura de mustar
Mod de preparare:
- cartofii se spala si se pun la fiert, in coaja
- puiul si legumele se pun la fiert intr-o oala cu multa apa
- maioneaza o puteti pregati dupa reteta de aici (dureaza doar 1 minut prepararea si este foarte gustoasa)
- dupa ce fierb toate legumele se lasa la racit
- cand s-au racit, cartofii se curata de coaja si se taie in cubulete mici (cam de dimensiunea unei unghii)
- morcovii si patrunjelul se taie pe lung in 4, sau in mai multe parti, apoi se toaca tot in cubulete (mai mici decat cartofii)
- maslinele, castravetii, telina si gogosarul se taie felii subtiri, apoi se toaca cubulete marunte
- cu puiul facem la fel cum am procedat si cu legumele
- dupa ce am taiat toate legumele si carnea, le punem intr-un vas incapator si le amestecam bine
- adaugam apoi maioneza si o lingura de mustar, sare si piper dupa gust
- se amesteca bine toate, se imparte apoi in cateva vase sau se poate baga intr-un castron mai mare la frigider
- este mai buna a doua zi, dupa ce se leaga mai bine toate legumele si se combina aromele lor