Am vrut sa fac niste paste carbonara, dar am realizat ca nu am smantana si "baconul" pe care l-am cumparat din magazin, era de fapt jambon crud-uscat. Asa scria pe ambalaj, pe cuvant! Pana la urma am facut niste spaghete, care au iesit foarte gustoase.
Ingrediente:
- 200g spaghete
- 100g jambon crud-uscat
- 50g sunca de pui
- 140g iaurt
- 3 galbenusuri
- 100g cascaval
- 3 catei de usturoi
Mod de preparare:
- fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe pachet (dupa ce au fiert le scurgem de apa, dar nu le trecem prin apa rece, trebuie sa le folosim cat inca sunt fierbinti)
- jambonul si sunca le taiem in bucatele mici, iar cascavalul il dam pe razatoare
- iaurtul il amestecam cu cele 3 galbenusuri batute bine
- usturoiul il tocam marunt
- incingem o tigaie si punem jambonul + sunca la prajit
- cand s-au rumenit putin adaugam usturoiul, mai amestecam putin, apoi luam tigaia de pe foc si punem sunca + jambonul intr-o craticioara sau o tigaie mai adanca
- adaugam peste ele pastele fierbinti
- peste paste adaugam amestecul de iaurt cu ou (in care ati incorporat si cascavalul ras)
- amestecam bine si pentru a se lega putin, trecem tigaia din nou pe foc (pentru inca 5 minute, la foc mic)
- amestecati din cand in cand
- serviti cu piper presarat deasupra, patrunjel sau alte verdeturi
- se pot pastra la frigider cateva zile, iar cand doriti sa le incalziti puneti-le intr-o craticioara cu putin lapte si incalziti-le pe ochiul de la aragaz, amestecand in ele
Pofta buna!