Nu am mai facut pana acum, asa ca am zis sa-mi incerc norocul. Cand m-am dus azi sa cumpar paine, am luat si o casoleta de ciuperci de 500g. Am venit acasa, am cautat pe net cateva retete sa vad cum prepara majoritatea supa de ciuperci si am gasit mai multe variante. Va scriu mai jos varianta pe care am pregatit-o eu (nu cred ca o gasiti in alta parte, pentru ca nu am copiat-o de undeva, am combinat mai multe retete). Imi place foarte mult ce a iesit, este foarte gustoasa si probabil seamana cu restul de "supe de ciuperci" pentru ca deh.. are multe ciuperci.
Ingrediente:
- 1L apa sau supa de pui (iese mult mai gustoasa cu supa)
- 500g ciuperci champignon
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 1 radacina mica de patrunjel
- 1 cartof
- 3 catei de usturoi
- 150ml smantana
- 1-2 pulpe de pui (optional)
- 2-3 lingurite de sare
- cateva boabe de piper + piper macinat
Mod de preparare:
*am cumparat 5 pulpe de pui (pentru ostropel) pe care le-am fiert intr-un litru si jumatate de apa (+ cartoful, 2 lingurite de sare si boabele de piper)
*dupa ce se fierbe carnea o scoateti separat pe o farfurie si folositi din zeama, la supa de ciuperci
- morcovul, telina si patrunjelul le dati pe razatoare
- ceapa si usturoiul le tocati marunt
- ciupercile le spalati de pamant si le inlaturati coditele (nu le-am folosit la supa, deci au ramas in jur de 400g ciuperci)
- intr-o oala puneti o lingura de unt si 2 linguri de ulei de masline la incins, adaugati apoi legumele de mai sus + 150ml supa/apa si le lasati sa se inmoaie
- dupa ce s-au inmuiat legumele, adaugati ciupercile feliate subtiri si cartoful fiert
- amestecati de cateva ori in oala si adaugati inca 500ml supa/apa (cat sa acopere ciupercile)
- lasati-le sa fiarba, pana se inmoaie ciupercile
- intre timp am curatat si 2 pulpe de pui, si carnea am pus-o in supa
- intr-un bol, amestecati 150ml smantana cu 200ml supa de pui/apa
- compozitia obtinuta turnati-o incet peste ciuperci, in timp ce amestecati cu un tel
- mai lasati sa clocoteasca 10 minute, gustati de sare si piper, apoi opriti supa de ciuperci, dati de pe foc si lasati-o putin sa se raceasca
- dupa ce s-a racit (cat sa nu mai fie clocotita) puneti supa de ciuperci in blender si mixati pana devine crema
- se serveste fierbinte cu putin piper presarat deasupra, cu patrunjel si crutoane de paine
Sa aveti pofta!