Aveam in congelator o gaina de tara, numai buna pentru o ciorba de pui. Pentru ca nu am vrut sa fac o cantitate prea mare, am ales maruntaiele pentru reteta de mai jos, iar restul de carne am oprit-o pentru alta supa/ciorba. Pozele nu sunt cine stie ce, pentru ca le-am facut pe fuga, dar gustul este foarte bun.
Ciorba de pui - Ingrediente:
- 1.5 l apa
- maruntaie de pui (ficatei, pipota, inima, cap, gat, aripi) + o pulpa superioara (din comert)
- 1 ceapa
- 1 morcov mare
- 2 cartofi
- jumatate ardei capia
- 1 radacina de patrunjel
- 1 feliuta de telina
- 1 lingurita de leustean uscat (se poate toca si proaspat, eu nu aveam)
- cateva fire de patrunjel
- sare si piper dupa gust
- 1 ou
- 3 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri de bulion
Ciorba de pui - Mod de preparare:
- am pus intr-o oala un litru si jumatate de apa rece si am adaugat carnea (dupa ce am spalat-o bine), lasand-o sa fiarba la foc mic si acoperita cu capac (din cand in cand am strans spuma)
- intre timp am tocat marunt ceapa si ardeiul
- telina, radacina de patrunjel si morcovul le-am dat pe razatoarea mare
- cartofii i-am taiat cubulete
- am adaugat apoi toate legumele in oala si le-am lasat sa fiarba
- dupa 15 minute am adaugat 3 lingurite de sare, putin piper macinat si 2 linguri de bulion si am lasat sa clocoteasca pana s-au fiert legumele si carnea
- ininte de a opri focul, am adaugat zeama de lamaie, un ou batut bine, leusteanul uscat si patrunjelul tocat
- am verificat daca mai trebuie sare sau piper
- apoi am acoperit cu un capac, a clocotit de cateva ori si am oprit focul
- am lasat oala acoperita cu capac inca 10-15 minute, dupa care am servit
*nu v-am dat un timp anume pentru fierberea carnii si legumelor, pentru ca difera de la un produs la altul (gaina de tara fierbe mai greu, cea din comert fierbe mai usor)
Pofta buna!