Chec cu cacao (de post) - ingrediente:
- 3 cani faina (in jur de 400g)
- 250g zahar- 2 cani apa minerala- 3/4 cana ulei- 1 plic si jumatate de praf de copt- 2 plicuri zahar vanilat
- un praf de sare
- 4 linguri de cacao
- 1 sticluta esenta de rom- 1 lingura coaja de portocale
- alune/nuci - pisate/maruntite (optional)
- stafide (optional)
*mi-au iesit 2 checuri (unu intr-o tava mare de cozonac, altul intr-o forma de chec)
Chec cu cacao (de post) - mod de preparare:
- uleiul, zaharul, zaharul vanilat si romul se mixeaza bine, apoi se adauga usor cele doua cani de apa minerala, un praf de sare si o lingura de coaja de portocala
- peste aceasta compozitie adaugam faina, praful de copt si cacaoa
- amestecam bine toate ingredientele, apoi punem hartie de copt in 2 tavi, presarm putina faina si turnam compozitia
- bagam tavile in cuptorul preincalzit, 10 minute la foc tare, apoi inca 25-30 de minute la foc moderat
- inainte de a scoate checurile din cuptor, le testam cu o scobitoare pentru a verifica daca s-au facut in interior
- dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se raceasca, apoi servim
- ies foarte moi si pufoase
*daca vreti o reteta de chec negru, faramicios, extrem de pufos, dar care nu este de post, incercati cu cea mai mare incredere checul de cacao de pe site, care seamana foarte mult cu negresa.