Mancarica de mazare cu carne este o reteta simpla, in care nu am prajit bucatile de carne inainte, ci le-am fiert, pentru a fi putin mai sanatoasa.
Mazare cu carne - Ingrediente:
- 3 pulpe superioare de pui (cu os si piele)
- mazare Olympia (borcan de 720ml, 680g cantitate neta)
- 250 ml apa
- 2-3 linguri de bulion
- 1 ceapa alba, mica
- jumatate ardei capia
- 1 lingura de faina
- sare si piper dupa gust
- patrunjel proaspat (multi folosesc marar la mazare, noua ne place cu patrunjel)
Mazare cu carne - Mod de preparare:
- am spalat cele 3 pulpe de pui si le-am pus intr-o craticioara cu apa pentru a le fierbe
- dupa ce s-au fiert, le-am scos din apa (nu o aruncati, opriti-va macar 250ml apa pentru mazare) si le-am indepartat pielita
- puteti alege carnea de pe oase sau puteti pune pulpele cu totul in mancare (eu le-am pus intregi)
- ceapa si ardeiul se toaca marunt
- intr-o craticioara puneti 5-6 linguri din apa in care a fiert carnea, apoi adaugati ceapa si ardeiul si le lasati putin sa fiarba, pana se inmoaie
- separat intr-un castron amestecati cele 3 linguri de bulion, cu faina si 50 ml apa din cei 250
- adaugati amestecul de mai sus, peste legumele din craticioara si amestecati
- puneti si restul de apa si adaugati pulpele intregi (sau carnea de pe oase)
- lasati totul acoperit cu un capac, sa fiarba 10 minute
- adaugati apoi mazarea spalata bine si scursa si mai lasati sa fiarba putin, cat sa se inmoaie si boabele de mazare (le puteti incerca, luand un bob intre degete si strivindu-l; daca se striveste usor inseamna ca este fiert)
- opriti focul si lasati acoperit cu capac inca 10 minute
- inainte sa serviti, puteti presara patrunjel tocat