Negresa - ingrediente:
- 250g faina
- 250ml lapte
- 200g unt (la temperatura camerei)
- 300g zahar
- 5 oua
- 3 linguri cu varf de cacao
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita coaja de lamaie/portocala
- un praf de sare
Negresa - mod de preparare:
- untul se freaca bine, intr-un vas mai mare
- adaugam apa intr-o oala si o punem pe foc
- intr-un ibric amestecam zaharul cu laptele si cacaua si il bagam in oala cu apa fierbinte, pentru a fierbe compozitia la bain-marie (amestecati pana se topeste zaharul si apoi lasati siropul la racit)
- intr-un ibric amestecam zaharul cu laptele si cacaua si il bagam in oala cu apa fierbinte, pentru a fierbe compozitia la bain-marie (amestecati pana se topeste zaharul si apoi lasati siropul la racit)
- peste untul frecat adaugam 3/4 din compozitia/siropul de mai sus
- adaugam zaharul vanilat si coaja de portocala/lamaie
- dupa ce amestecam bine, adaugam cate un galbenus pe rand in timp ce mixam, apoi faina amestecata cu praful de copt si la final albusurile batute spuma cu un praf de sare
- ungem cu unt o tava de copt (apoi o tapetam cu faina) si dam drumu la cuptor pentru a se incinge
- turnam compozitia in tava si o bagam in cuptor, la foc mediu
(in primele 5-10 minute am tinut focul mai tare de jumatate, apoi l-am lasat la jumatate)
- am tinut negresa in cuptor in jur de 30 de minute (dar faceti testul scobitorii pentru a verifica daca s-a facut in interior)
- dupa ce scoateti tava din cuptor, cand s-a mai racit prajitura dar inca este calda, taiati-o in cubulete si turnati deasupra siropul de cacao pe care l-ati oprit
- se serveste simpla sau cu nuca de cocos presarata deasupra
- iese o prajitura pufoasa, cu un gust intens de cacao, textura umeda si nu este deloc inecacioasa sau uscata si nici nu se farama, cum se intampla in cazul checului de cacao atunci cand il feliem.
Pofta buna!